For å hoppe fallskjerm med norske papirer, enten det er i Norge eller Utlandet, må du ha tre papirer på plass:

 • Betalt medlemskap (også kjent som kontingent)
 • Betalt fallskjermforsikring
 • Godkjent fallskjermlisens

Om du hopper i utlandet bør du ha en reiseforsikring som dekker fallskjermhopping.

Merk at reiseforsikring og fallskjermforsikring er to forskjellige ting. NFLs forsikring er ikke det samme som reiseforsikring. NLF har fremforhandlet en reiseforsikring som er tilpasset luftsport, og skal kunne kjøpes gjennom Min Idrett – men som sagt, det er ikke det samme som fallskjermforsikring, og du MÅ ha betalt fallskjermforsikring uavhengig av hvilken reiseforsikring du eventuelt går for.

Hvordan få fornyet lisens for 2022

Merk at du ikke er ferdig før du er ferdig med steg 6! Det holder ikke å møte opp på et hoppfelt og si at «jammen jeg har jo fornyet» hvis ikke alle stegene er i boks.

 1. Betal medlemskap for 2022. Dette er lettest å gjøre i Min Idrett-appen:
  Åpne Appen → Logg inn → Meny → Kontingenter og avgifter → Ubetalt → Trykk på NLF 2021 → betal.
  Dette er en samlet betaling av alt til forbund, seksjon(er), klubb(er), medlemsblad(er) osv., og prisen vil variere basert på om du er medlem av flere klubber og alder. Du kan ikke velge bort å betale deler av dette her, men du KAN melde deg inn og ut av klubber og da skal beløpet for betaling oppdatere seg relativt kjapt.
 2. Betal fallskjermforsikring for 2022. Dette er også lettest å gjøre i Min Idrett-appen:
  Åpne Appen → Logg inn → Meny → Lisenser → Aktive → Fallskjermforsikring 2022 -> betal.
 3. Gå gjennom fornyelses-ekurset. Dette er lettest å gjøre fra en vanlig nettleser.Gå til https://ekurs.nif.no/course/index.php?categoryid=170, og finn din lisens:

 4. Du vil da komme til en side der du må huke av for å være i normal fysisk form, at du underkaster deg dopingkontroll, at du er kjent med risikoen, og at du har betalt kontingent og forsikring for 2022. Når disse er huket av må du også sørge for at NTNU er valgt under «Angi klubb for manuell godkjenning», svare på spørsmålene om hvor mange hopp du har gjort totalt / i fjor / i utlandet i fjor, og så sende inn besvarelsen.
 5. Ta kontakt med en I2 eller I1 som kan fornye for deg, og vis at du har:
  * Medlemskap
  * Forsikring
  * Nok hopp til å fornye (dokumentert med loggboken din)
  Først da går instruktøren og finner deg i systemet og godkjenner. Hvis du ikke har fysisk mulighet til å vise dette så kan du sende alle disse bevisene på mail til en instruktør, men jobben din er ikke ferdig før du har fått tommel opp på at det er godkjent. En mail til en instruktørliste eller et spørsmål på discord er altså ikke nok.
 6. Sjekk at lisensen er fornyet. Etter en stund skal dette komme på kompetansebeviset. I Min Idrett-appen kan du gå inn på “Mine kort” → NLF -> License Parachuting. Sjekk at den er «valid until» 31 Dec 2022. Det er mulig at det tar noen timer, dager eller en uke, men det må være på plass før du hopper! Hvis det ikke oppdaterer seg innen rimelig tid før du trenger det så sjekk først om instruktøren som fornyet for deg er helt sikker på at det ble godkjent i systemet. Eskaler så til HI (berge@skydiveoppdal.no) og hvis HI ikke er mulig å få tak i, til fagsjef NLF.

Ninjatriks for hopping i utlandet

Lagre PDF av medlemskort, fallskjermforsikring og kompetansebevis. Skriv dette ut på faktisk papir. Signer det det står signatur på kompetansebeviset. Skriv også ut reiseforsikringsbevis, enten det er NLF eller annen reiseforsikring. Ingenting er mer irriterende enn å prøve å registrere seg på et hoppfelt når du ikke får datadekning, mobilen er nesten tom for strøm, og manifest-folkene syns du er en idiot for å prøve å vise dem en app de ikke forstår som ikke funker.

Begreper og Min Idrett

NIF sine begrep og NLF sine begrep er litt forskjellige. Det er derfor du finner Fallskjermforsikring (NLF-begrep) under Lisens (NIF-begrep) i Min Idrett, og Fallskjermlisens (License Parachuting, NLF-begrep) under Kurs -> Oppnådd kompetanse (NIF-begrep) på minidrett.no og under Mine kort -> NLF i Min Idrett-appen.