Denne siden er kontinuerlig under arbeid.

OM FALLSKJERMKURS

  1. Må man ha hoppet tandem før man kan ta fallskjermkurs?
    Nei, det trenger du ikke. Dette er et grunnkurs og på kurset lærer du alt du trenger å kunne for å hoppe fallskjerm.
  2. Jeg ønsker å ta fallskjermkurs. Hvordan melder jeg meg på?
    Du melder deg på fallskjermkurs ved å sende en mail med fullt navn, telefonnummer og fødselsdato til kurs@skydiveoppdal.no
  3. Alle kurs er fulle. Kan jeg settes på venteliste?
    Vi kan sette deg på venteliste for allerede annonserte kurs. Det er ingen venteliste for fremtidige kurs, men vi kan skrive deg opp på en interesseliste og sende deg en e-post så snart vi publiserer flere kurs. Å stå på interesseliste gir deg ingen prioritet over andre, men når e-posten sendes ut er det første-person-til-mølla for å melde seg på kurs. Ta kontakt på kurs@skydiveoppdal.no dersom du ønsker å settes på venteliste og/eller interesseliste.
  4. Hvor mange hopp må jeg ha for å bli selvstendig hopper/få A-lisens og hva koster det?
    Det kreves minimum 26 godkjente hopp for å få A-lisens. Seks av dem er inkludert i kursprisen. De påfølgende hoppene koster 370,- pr hopp (400 kroner under arrangementet Sommerboogie 18.-30. juli grunnet innleid fly), men du skal også gjøre 2-3 utsjekkshopp som koster 680,- pr hopp (710,- under Sommerboogie). Hvert hopp vurderes som godkjent/underkjent, og underkjente hopp må gjøres om igjen. Det er ikke uvanlig å få noen underkjente hopp, så et prisoverslag blir cirka 17 000,- for å få A-lisens.
  5. Jeg kan ikke delta på alle aktivitetene i kurset, kan jeg fremdeles bli med på fallskjermkurs? 
    Mandag + fredag-søndag er obligatoriske dager, så de kan du ikke gå glipp av. Tirsdag-torsdag er det pakkekurs hvor vi lærer å pakke fallskjerm, i tillegg til at legen kommer og tar legesjekk én av disse dagene. Dersom du går glipp av deler av pakkekurset er det ikke sikkert at du er klar for å ta pakkeeksamen, og du må ta den ved en senere anledning. 
    For intensivkurs sommeren 2022 er 16.-24. juli obligatoriske dager.
  6. Når arrangerer dere fallskjermkurs?
    Vi pleier å arrangere 2-4 kurs på våren, 2-4 kurs på høsten og noen ganger arrangerer vi et sommerkurs i tillegg. Kursene annonseres typisk 2-3 måneder før de starter, og fylles opp raskt.
  7. Hvor ofte hopper man?
    Fallskjermsesongen starter i februar/mars og avsluttes i november. Vi arrangerer hopping hver helg fra sesongstart og ut mai måned, og fra rundt august til november. I tillegg arrangerer vi to boogier (=større fallskjerm arrangement med innleid fly og hopping hver dag) i midten av juli og midten av september. Se vår kalender for en oversikt over når vi arrangerer hopping. Du bestemmer selv hvor ofte du hopper, men så lenge man er fersk elev anbefales det å hoppe minimum én gang i måneden i fallskjermsesongen for å kunne ha progresjon.
  8. Hvor lang tid tar det å få A-lisens?
    Kurset varer fra mandag-søndag, med søndag som første hoppdag. Deretter arrangerer vi hopping hver helg. Vanligvis gjør man 0-3 hopp hver hoppdag, avhengig av vær, vind, kapasitet, egen innsats osv. Så lenge man er lineelev bør man hoppe minimum én gang i mnd for ikke å bli satt tilbake i progresjonen. Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å komme til A-lisens, men det er ikke uvanlig å bruke en måned eller to dersom man hopper 2-3 helger hver måned. Fallskjermhopping er altså en hobby som krever at man setter av mye tid i elevperioden. 

NYE HOPPERE

  1. Hvor holder dere til?
    Vårt oppholdssted i Trondheim ligger i Sentralbygg II på Gløshaugen og kalles Pakkesalen (Psal). Du finner Psal i kjelleren under SiT-kiosken på Stripa. Ca én torsdagskveld i mnd har vi sosiale samlinger i Psal. Hoppfeltet vårt er Oppdal flyplass Fagerhaug.
  2. Hvordan kommer man seg til hoppfeltet?
    Hver hopphelg har vi felles avreise lørdag morgen fra Psal til Oppdal. All viktig informasjon om hopping, felles avreise og arrangementer kommer på mail. Ta kontakt på kurs@skydiveoppdal.no for å bli påmeldt mailinglista og få tilsendt oppdatert informasjon. Det er også mulig å ta buss/tog/kjøre privatbil til feltet.
  3. Jeg har ikke eget fallskjermutstyr. Kan jeg leie/låne utstyr på feltet?
    Klubben har én leierigg med en pilot 188. Det koster 125,- pr hopp for å bruke leieriggen. Det er også mulig å leie elevutstyr, men elever har pri på dette. Hoppdress, hjelm og høydemåler låner du gratis, mens briller kan kjøpes på feltet. Hansker er personlig utstyr så dette må du ta med selv.
  4. Hvilke muligheter finnes for overnatting på hoppfeltet?
    Vi har et klubbhus, Luftslottet, med rundt 15 sengeplasser. Du kan lese mer om Luftslottet her. I tillegg har vi en parkeringsplass med ladestasjon for elbiler og strøm til campingvogner/bobiler. Det er også muligheter for å sette opp telt.

Fremdeles ikke funnet svar på spørsmålet ditt? Send oss en mail! Du finner vår kontaktinfo her.