På kurs hos oss lærer du deg å bli selvstendig fallskjermhopper (Du trenger ikke være NTNU-student eller medlem av NTNUI for å melde deg på kurs). Denne våren har vi planlagt 2 fallskjermkurs:

  • Uke 10 (6. – 12. mars): Avholdt
  • Uke 16 (17. – 23. april): 1 ledig plass

Send en mail til kurs@skydiveoppdal.no med fullt navn, tlf-nr, fødselsdato og ønsket kursuke for å melde deg på! 

Lenkene nedenfor gir deg mer informasjon om kurset, og vi anbefaler at du leser denne før du melder deg på kurs. 

Krav for å kunne delta på kurs:

Alle kan lære å fly! Du trenger ingen forkunnskaper for å kunne delta på fallskjermkurs, men av sikkerhetsmessige årsaker stiller vi noen krav til deltakelse:

  1. All opplæring foregår på norsk. Det er et krav at alle deltakere har gode ferdigheter i norsk, både skriftlig og muntlig.
  2. Du må ha godkjent legesjekk. Denne kan tas hos oss under kursuken, eller i forkant hos fastlege. Hos annen lege enn vår klubblege må du ta med et standardisert skjema og informasjon til fastleger ifm legesjekk for fallskjermhoppere og tandemelever. Noen sykdommer og skader kan være problematiske for fallskjermhopping (f.eks. epilepsi, diabetes, skulderskader, osv.). Les gjennom egenerklæringen i det standardiserte skjemaet og ta kontakt med oss før du melder deg på kurs dersom du er i tvil om du kommer til å bestå legesjekken. 
  3. Aldersgrense: Du må være fylt 18 år. Dersom du er under 18 år ved kursstart må du ha med deg en skriftlig tillatelse fra foreldre/foresatte. Last ned skjema som dine foresatte kan fylle ut.
  4. Vekt: På grunn av begrensinger på vårt utstyr har vi en øvre vektgrense på 105 kg.
  5. Rus: Fallskjermhopping og rusmidler hører ikke sammen, det er nulltoleranse for både alkohol og narkotika i forbindelse med hopping. Dersom du tidligere har hatt et misbruk som har krevd behandling, kreves det en dokumentert rusfri periode på 2 – 5 år avhengig av misbrukets omfang. Som fallskjermhopper er du også underlagt Norges Idrettsforbund, noe som gjør at du til enhver tid kan underkastes dopingkontroll. Se dopinglisten på nettsidene til Antidoping Norge (ADN).

Emil lander